Mitt pågående bokprojekt

söndag, 19 april, 2015

Det blir ingen månadsbild den här månaden. I stället tänkte jag visa några bilder och ge lite er lite insyn i mitt pågående bokprojekt.

Hela vintern har jag suttit och jobbat med ett bokprojekt om mina resor till sydvästra USA och nu börjar det äntligen likna något som förhoppningsvis inom de närmaste veckorna kan gå till tryck.

Arbete med ett bokuppslag i datorn.

Arbete med ett bokuppslag i datorn.

När jag strax efter nyår började skissa på boken kunde jag inte föreställa mig hur otroligt mycket jobb det skulle bli. I stort sett all tid utöver mitt ordinarie jobb har gått till projektet.
Det är också orsaken till att det inte har blivit så mycket fotograferande och därmed inte så mycket bilder att visa upp. Jag hoppas kunna ta igen det när jag är klar med boken.

Jag började med att skriva texter vilket inte är helt lätt då man inte är någon författare precis, men nu börjar det kännas bra. Det kommer bli en blandning där jag dels berättar om platserna jag varit på och dels upplevelser jag har haft under resorna.

Huvuddelen av de 156 sidorna kommer dock vara bilder och urvalet av dem har gett mig både huvudvärk och sömnlösa nätter. Det är verkligen ”kill your darlings” när man ska sätta ihop en samling bilder som både ska följa en berättelse och samtidigt passar i bokens layout. Ibland har det känts hårt när en favoritbild måste väljas bort, men när man efteråt ser på helheten och den känns bra, glömmer man snabbt bort den aktuella bilden.

Jag gjorde en fullstor "dummy" som varit till stor hjälp i processen.

Jag gjorde en fullstor "dummy" som varit till stor hjälp i processen.

Det gäller att vara klok nog att inse sina begränsningar (Inte ens jag kan allt). :)
Jag tagit hjälp av kunniga personer som varit snälla att hjälpa mig med de områden där jag känner att kunskaperna brister för mycket. I mitt fall är det i huvudsak design/layout, svenska språket och bilbehandling för tryck som jag fått mycket fin hjälp med. Bara en sådan sak som att välja typsnitt är ju en hel vetenskap.

Nu är jag på slutspurten av min del i produktionen och det känns ganska bra.
I fredags fick jag det första provtrycket från tryckeriet vilket i huvudsak såg bra ut men gjorde mig lite förvirrad när det gäller vissa färger, men det ska jag nog lösa.

Provtryck för att kolla färger och skäprpa mm.

Provtryck för att kolla färger och skärpa. (Färgerna de här mobilbilderna visar är inte i närheten av verkligheten)

Jag kommer säkert vara nervös när jag har skickat i väg materialet men hoppas och tror att jag själv kommer bli nöjd med det färdiga resultatet.
Sen hoppas jag naturligtvis att många av er ska tycka att den verkar intressant och tänka er att köpa den.

Boken blir 29 x 29 cm med 156 sidor så det är ingen liten pocket precis.
Priset är inte satt till 100% men någonstans mellan 300-400kr plus ev. frakt kommer den att kosta.

Så snart jag har skickat den till tryck och allt är klart kommer jag lägga upp ett beställningsformulär på min hemsida.

Vill man redan nu förbeställa ett ex går det också bra.
Skicka då ett mejl till info@natureinframes.net med ditt namn, mejladress, postadress och mobilnummer.
Vill du ha den signerad får du även lämna lite information om den saken. Till vem ska boken signeras och finns det specifika önskemål om vad jag ska skriva?

 

En digital 3d-illustration på hur boken kan komma att se ut.

En digital 3d-illustration på hur boken kan komma att se ut.

Ha en nu fortsatt skön vår.  Vi hörs och ses framöver. :)

Peter