Island 2011

onsdag, 31 augusti, 2011
Landmannalaugar

Landmannalaugar

Det är nu två veckor sedan jag kom hem från Islandsresan och jag har hunnit få lite distans till upplevelsen och gått igenom alla de bilder som följde med hem.

Jag har länge haft en önskan av att komma till Island och i år blev det äntligen av.
Det var en rolig och intressant resa tillsammans med mina reskamrater och goda vänner Patrik och Magnus, vilka också är mycket duktiga fotografer som jag hela tiden lär mig av.

Island är verkligen en speciell plats med otroligt häftig natur. Många gånger under resan stod man och förundrades av naturens former och undrade hur det egentligen gått till när de en gång bildats.
Det är också en ö som har väldigt mycket väder. Vi upplevde det mesta man kan tänka sig av väderlekar med temperaturer mellan -1 och +14 grader och resan avslutades med två dygn då hela sydkusten täcktes av ett askmoln. Det var dock ingen ny vulkan utan aska från den senaste (Grimsvötn) som blåste ner från glaciärerna i den hårda vinden.

Vi hyrde en fyrhjulsdriven bil (modell större) som vi åkte runt i och tillbringade tid vid sydkusten, området runt Landmannalaugar och glaciärsjöarna vid Jökulsárlón.  Vi körde också rakt över höglandet till norra Island där vi slog läger vi Myvatn och besökte kraflaområdet samt några häftiga vattenfall.

Gruppbild

Hela gänget framför vår lilla bil. (fr.v Jag, Magnus och Patrik)

Om man ser resan rent fotomässigt var den i mitt tycke ganska bra, men inte så mycket mer. Motiven finns ju naturligtvis där, även om jag upplever Island mer ”svårfotograferat” än t.ex. öknen i sydvästra USA.
Vi hade inte heller så mycket tur med vädret. Under det två veckor vi var där hade vi bara 3-4 tillfällen då det var bra förhållande för fotografering, men det är kanske något man får räkna med på en ö med så lynnigt väder.

Förhoppningen jag har vid en sådan här resa är att få med mig 5-10 bilder hem som jag tycker är riktigt bra.  Den här gången blev det många bilder som är okej men få som jag är riktigt nöjd med.
Så nu är det bara att ta nya tag och börja spara till nästa resa. :)

Ni kan titta på bilderna om ni klickar på länken nedan.

Bilder från Island

/Peter