Månadens Bild – September

torsdag, 13 oktober, 2011
Tvåfärgad Cottonwood

Tvåfärgad Cottonwood

Nu är det ett år sedan jag var på fotoresa i sydvästra USA och jag längtar tillbaka nästan varje dag. Kanske inte till de kalla nätterna i tältet men till naturen som är något alldeles extra.

Just nu jobbar jag med bilder till ett par utställningar jag ska ha i höst och många av de bilder jag ska visa kommer från veckorna i USA.
Så just nu suger det lite extra i restarmen.
Det är dessutom så att Patrik som jag reste med förra året åker dit igen om några veckor.
Jag måste erkänna att det är svårt att dölja avundssjukan som kokar i mig. :)

Bilden är på ett Cottonwood-träd som håller på att byta om till höstskrud. Det är i mitten av oktober i Nationalparken Capitol Reef i Utah och vi var lite tidigt ute för att få uppleva de mest spektakulära höstfärgerna. Men det här trädet visade ändå en fin gul färg samtidigt som det fortfarande fanns en del gröna löv kvar, vilket gjorde att det upplevdes som tvåfärgat.

Bilden är för en gångs skull inte tagen i direkt anslutning till solens upp- eller nedgång utan i en ganska trång canyon där man kan uppleva så kallat ”canyonljus”. Det innebär att solen lyser starkt på den ena bergsväggen vilket ger ett fint diffust ljus som studsar över till den andra väggen och det som finns där.  Det gör att man kan fotografera även mitt på dagen om man hittar de rätta platserna och det är ytterligare en egenskap som gör det här till ett fantastiskt ställe att fotografera på.

/Peter