Bakom Bilden: ”Thors Hammer”

lördag, 9 juni, 2012
Thors Hammer

Thors Hammer, Bryce Canyon NP, Utah

I oktober kommer jag att återvända till sydvästra USA för en treveckor lång resa.
Redan nu är planeringen i gång och längtan till sandstensöknen blir stark när man tittar tillbaka på bilderna från förra resan.
I skrivande stund är resekompisen Patrik i Utah på en resa och kommer förhoppningsvis hem med en del nya idéer om platser som vi kan besöka till hösten.

Den här bilden är tagen vid Bryce Canyon National Park i Utah. Det är ett riktigt häftigt ställe men ganska begränsat. Vi stannade där bara en natt men hade tur att få en riktigt fin morgon. Kvällen innan hade vi varit här och ”rekat” så vi visste hur de första solstrålarna skulle komma in i canyonen. På morgonen innan solen gått upp tog vi oss ner en bit i canyonen så vi hade en vägg av röd sandsten bakom oss och det var den bergväggen som senare gav det fina ljuset.
Det som hände när den starka solen tittade fram var att den lyste upp den röda bergväggen bakom oss, vilket fick ljuset att studsa tillbaka och lysa upp motivet. Den här typen av reflekterande ljus är oftast mjukt och väldigt fint att fotografera i.
Den stora stenformationen med en ”knöl” på toppen heter Thors Hammer, därav namnet på bilden.

/Peter