Månadens Bild – Juli

torsdag, 26 juli, 2012
Stenras söder om Byrum

Stenras söder om Byrum

Att vara landskapsfotograf på Öland under de mest hektiska semesterveckorna är inte helt lätt.
När det för första gången på länge var en fin kväll skulle varenda ölandsturist se solnedgången.

Jag hade åkt till Byrum på norra Öland för att försöka göra något bra på raukarna som finns där. Men i varje lite skreva och på nästan alla rauktopparna satt barnfamiljer, kärlekspar eller festande ungdomar.
Det var bara att ge upp och vänta till långt efter att solen gått ner och alla
”icke naturföremål” ätit upp sin baguette, druckit upp sitt vin och åkt hem till husvagnen.
Det var lite skillnad när vi var här i våras med PhotoNatura-gänget. Då var hela kuststräckan helt öde.

I stället begav jag mig till ett stenras som finns en bit söderut. För att komma dit är man tvungen att gå ett par hundra meter och på något ställe blöta ner fötterna, så där lyckades jag få till en vy utan något störande i vägen.

Bilden blev inte så spännande i färg men i svartvitt tycker jag att den levde upp.

/PeterMånadens Bild – Juni

söndag, 1 juli, 2012
Josefinelust

På väg upp från Josefinelust.

Om det mot förmodan har undvikit någon fick jag min nya kamerautrustning förra veckan och i helgen har jag varit ute på premiärtur.
Jag åkte till Kullaberg och Josefinelust för lite kvällsfotografering men det visade sig vara nästan vindstilla och solen ”gick ner i säcken”, som den av någon anledning ofta gör där ute.
Därmed fanns inte de bästa förutsättningarna för några häftiga kustbilder men jag passade naturligtvis på att prova utrustningen och tog ett gäng ”testbilder”.
Jag kan väl säga att det är en minst sagt betydande skillnad. Jämfört med bilder tagna med den ”gamla” kameran blir det vansinnigt mycket skarpare och mer detaljrikt, precis som jag hade hoppats på och egentligen visste att det skulle bli.

På väg upp från Josefinelust var jag tvungen att vila lite (några gånger) och då passade jag på att ta den här siluettbilden vilket blev det trevligaste i bildväg jag lyckades åstadkomma den här kvällen.
Även om det inte är någon ”Award Winner” är det den absolut skarpaste siluettbild jag någonsin har tagit. :)

/Peter