Vår på Österlen

måndag, 27 maj, 2013
Häftiga moln vid Haväng

Häftiga moln vid Haväng

 

Precis hemkommen efter en långhelg på Österlen där jag har assisterat fotograf Patrik Larsson under en workshop torsdag till söndag.

Vi hade 14 entusiastiska deltagare med lite halvgalna inslag som gjorde att det blev en skön stämning i gruppen med mycket skämt och skratt.
Vädret samarbetade inte fullt ut den här gången vilket innebar att det blev någon oplanerad sovmorgon (vilket en del av oss i och för sig behövde). Å andra sidan hade vi i övrigt bra fotoväder inklusive en riktigt bra kväll vid Haväng då en ovädersfront kom in från havet.
Den kvällen jobbade många av deltagarna med långa slutartider och fick bilder med bra ”fart” i molnen precis som i den övre bilden vilken jag tog med två minuters exponering.

Trots det lite tjuriga vädret tycker jag det blev en bra workshop och jag hoppas att de något slitna deltagarna åkte hemåt på söndagseftermiddagen nöjda med helgen.

 

Fin kväll vid Stenshuvud

Fin kväll vid Stenshuvud

/PeterMånadens Bild – April

måndag, 6 maj, 2013
Björksiluett  vi pensionatet

Björksiluett vi pensionatet

Den här månadens bild är en enkel siluett från baksidan av Pensionat Söderåsen. Bilden tog jag efter en av kvällarnas fotografering under vår workshop där förra helgen.

Jag hade tyckt att vi åkte från ravinen lite för tidigt eftersom jag trodde att himlen skulle brinna och ge ljus på bokskogen. Patrik trodde tvärtom och hittade argument som övertalade mig. Resultatet blev ”oavgjort” då himlen brann men inte tillräckligt för att lysa upp skogen och ge den det varma ljuset jag hoppades på.

I stället hittade jag den här ståtliga björken på baksidan av pensionatet. Det är en bild som varken är speciellt unik eller svår att ta men dess kala uppenbarelse tycker bra beskriver den kalla kvällen i den sena våren.

Nu när våren äntligen blommar ut i södra Sverige sitter jag och jobbar i Umeå.
Här har vi ett splitternytt superfint kontor med den mäktiga Umeälven precis utanför fönstret. Men då det fortfarande flyter förbi ett och annat isflak är det lätt att få lite hemlängtan.

/Peter