Månadens Bild – April

torsdag, 7 maj, 2015
Vårmorgon på Söderåsen

Vårmorgon på Söderåsen

Månadens bild kommer från en vårmorgon i Söderåsens Nationalpark.
För ett par veckor sedan åkte jag dit en tidig morgon när bokskogen, i mitt tycke, är som finast.
Det är när löven precis har börjat slå ut och det finns skirt gröna inslag i den annars ganska kala bokskogen.
Jag hade bestämt träff med min fotografkollega Fredrik uppe på Kopparhatten vid 05.00. Då fanns där redan ett gäng fotografer som deltog i Patrik Larsson workshop den här helgen och det blev en stunds prat med bekanta ansikten innan Fredrik och jag gick iväg, åt det motsatta hållet än alla andra.

Uppe på kanten av ravinen hade det hunnit bli ganska grönt med till hälften utslagna bokar och jag tog några bilder som blev trevliga med de nästan transparenta ljusgröna löven i motljus.
Lite tidigare, strax innan solen kom fram, riktade jag i stället kameran längre ner i ravinen, där vårlöven inte hade kommit lika långt och tog den här bilden.

Vid Skäralidsravinen kan man, som jag nämnt tidigare, utnyttja att andra sidan av ravinen på morgonen ligger i mörker och få en fin bakgrund till bilderna. Det är det som gör den här platsen så speciell att fotografera på.

Den här typen av detaljerade bilder bör man se i ett större format än min blogg tillåter. Är man intresserad av det finns en större version av bilden på den här länken:

Större bild

/Peter