Månadens Bild – December

torsdag, 14 januari, 2016
Klippor vid Brantevik

Klippor vid Brantevik

En stormig morgon i mellandagarna körde jag över till Österlen.
Jag tog sikte på ett favoritområde som ligger i anslutning till det lilla samhället Brantevik söder om Simrishamn.
Det är lite knepigt att hitta ner till platsen där man kan parkera, men väl där har man ett område med klipphällar ut i havet som sträcker sig säkert 3-400 meter söderut.

Det häftigaste klippartiet ligger i direkt anslutning till parkeringen. Där finns det former på tvären i klipporna vilka i normalfallet ligger över vattennivån, men den här morgonen slog vågorna in tillräckligt högt för att skölja över dem.
Bilden jag tog på det klippartiet blev jag riktigt nöjd med. Den bilden har jag tidigare lagt ut på Facebook men lägger även med den här nedanför, i slutet på inlägget.

Bilden som fick bli ”månadens bild” är tagen nästan längst söderut i området där klipphällarna strax övergår till sandstrand. Där hittade jag ett ”klippkar” som stora vågor med jämna mellanrum slog ner i vilket jag tyckte blev häftigt på bild.
Det var en ganska jämngrå morgon med små kontraster mellan färgerna. Jag valde därför att göra om bilderna till svartvitt, för att få fram dramatiken jag upplevde när jag var på plats.

/Peter

Bild som jag tidigare visat på Facebook

Bild som jag tidigare visat på Facebook