Fotohelg på Kullaberg 2016

onsdag, 8 juni, 2016

Den 27-29 maj var det åter dags för en helg med fotokurs på Kullaberg.
Förra årets helg var så lyckad så det var ganska självklart att köra i år igen.
Det var dessutom ett par deltagare som återkom och det är väl det bästa betyget man kan få. (Det kan i och för sig ha med Bodils goda mat att göra.) :)

På fredagskvällen tog jag deltagarna ner till området vid Visitgrottan där det finns ett par mindre fina malar. I närheten finns också en mer okänd mal som heter Hästhovamalen vilken det är lite krångligt att ta sig till (lite klättring och snårig väg genom skogen).
Jag hittade vägen dit bara några dagar innan jag åkte till USA och har själv inte hunnit fotografera där.
Jag fick med mig fyra grabbar som jag visade vägen dit. De tyckte dock det var svårt att få till några bra bilder med de lite större stenarna som finns där.
Jag ska åka dit och testa själv så fort förhållandena är de rätta.

Vi hade hyfsat bra fotoväder hela helgen. Det var fina moln på himlen, behagliga temperaturer och det enda vi saknade var lite större vågor.
Mina deltagare kämpade på med de förhållanden vi fick och jag tycker det var många bra bilder som visades under lördagen och söndagens bilddiskussioner.

På lördagsmorgonen tog jag gänget till Josefinelust och både lördagskvällen och söndagmorgonen var vi vid Käring- och Gubbmalen, eftersom jag kände att det var den platsen deltagarna tyckte bäst om.

Jag tycker det blev en lyckad helg med ett glatt gäng som jag tror åkte hem nöjda på söndagseftermiddagen (jag har i alla fall inte hört något annat). Tack för att ni kom och kämpade på i backarna. Jag hoppas träningsvärken har släppt och att ni kommer besöka och fotografera på fantastiska Kullaberg igen. Nu hittar ni till de bästa platserna. :)

Stort tack även till Bodil för hennes ovärderliga hjälp under helgen. Hennes insats är minst sagt uppskattad bland deltagarna.

Nedan följer ett urval av deltagarnas bilder som visades på bilddiskussionerna.

Foto: Anki Hammar

Foto: Anki Hammar

Foto: Håkan Liljenberg

Foto: Håkan Liljenberg

Foto: Patrik Svensson

Foto: Patrik Svensson

Foto: Elisabeth Liljenberg

Foto: Elisabeth Liljenberg

Foto: Johan Santesson

Foto: Johan Santesson

Foto: Klas Sjöblom

Foto: Klas Sjöblom

Foto: Ulla Schurmann

Foto: Ulla Schurmann

Foto: Janne Helleberg

Foto: Janne Helleberg

Foto: Magnus Höög

Foto: Magnus Höög

Inte så tokigt. :)

/PeterMånadens Bild – Maj

fredag, 3 juni, 2016
Ett litet motiv i en stor skog

Ett litet motiv i en stor skog

Större delen av maj var jag på resa i nordvästra USA och månadens bild kommer naturligtvis därifrån. Bilden är tagen i en skog som heter Prairie Creek Redwoods State Park i norra Kalifornien, även om det inte är någon ”typisk” bild för att komma från den platsen.

Jag hade ägnat flera timmar åt att fotografera gigantiska redwood träd ur alla möjliga vinklar.
Det är fantastiskt roligt men det är svårt att förmedla storheten i dessa skogar i en bild. Dessutom är alla motiv är väldigt gröna den här årstiden och till slut blev man nästan lite trött på det.

På väg tillbaka ur skogen blev jag uppmärksam på ett träd med väldigt fin stam och på den satt den här lilla ljusa kvisten. Att ägna några minuter åt ett litet motiv var ett trevligt avbrott i kontrast mot allt det stora.

/Peter