Månadens Bild – Juli

måndag, 1 augusti, 2016
Morgon vid sjön Stora Nitten

Morgon vid sjön Stora Nitten

De sista dagarna i månaden tillbringade jag i Dalarna och medverkade som föreläsare på fotofestivalen ”En fotografisk resa i tid och rum” i Säter.
Det var en mycket trevlig festival som bjöd på en härlig blandning av föreläsare och genrer. Lite annorlunda mot de specialiserade naturfotofestivalerna.

Jag åkte upp till Dalarna ett par dagar innan festivalen och då tog ”festivalgeneralen” Peter med oss på en tur ut i Finnmarken och visade sina smultronställen i en fantastiskt fin natur.
Med på turen var även Magnus som jag fick bo hos under vistelsen i Dalarna samt Jan Peter Lahall som ju är en av de bästa naturfotograferna vi har i landet.
Så det var ett inspirerande och trevligt sällskap.

Vi åkte till Grangärde Finnmark som är ett område fullt med myrar och små sjöar, lite som ett Knuthöjdsmossen på steroider.

Vi stannade ute hela natten och fick endast ett par timmars dålig sömn i bilen men belöningen var värd bristen på bekvämlighet.
Vi fick en fantastisk morgon med fina dimmor över myrarna och sjöarna.

Den här bilden tog jag ett par minuter efter jag vaknat kl 03:15 och med stel kropp klivit ur bilen och gått några meter till strandkanten.
Sjön heter Stora Nitten.

/Peter