Invald i PhotoNatura

tisdag, 17 januari, 2012
Morgon i Fjallabak NP

Morgon i Fjallabak NP, Island, Aug 2011

För ett par kvällar sedan fick besked att min ansökan till Naturfotoföreningen PhotoNatura hade gillats av medlemmarna på årsmötet och jag valdes in som ny medlem.

Photonatura är en intressegrupp och förening som består av yrkesverksamma fotografer, semiproffs och amatörer. En av grundtankarna är ” att utveckla och vidga begreppet naturfoto både fotografiskt och konstnärligt med målsättningen att få omgivningen att acceptera naturfotografi som kvalitetsfotografi”.  Man sysslar också med en del gemensamma projekt som utställningar, föredrag och bokproduktioner.

Föreningen består av ca 40 medlemmar varav det mest kända namnet är fågelfotografen Brutus Östling.
Man träffas ett antal gånger om året och delar med sig av sitt kunnande och sina erfarenheter. Det ska bli riktigt kul och intressant att träffa de andra medlemmarna.

Ansökan innebar att man skulle skicka in 50 av sina bilder och beskriva sina meriter, målsättningar mm.
Vad medlemskapet kommer att ge mig i praktiken återstå att se men jag får nu sätta ett /PN efter mitt namn i fotosammanhang, vilket är lite av en kvalitetsstämpel.

Mer info om PhotoNatura finns här www.photonatura.se

Det finns dock en förening som i mitt tycke smäller lite högre som heter Naturfotograferna (/N). Där är de allra bästa med och intagningskraven ligger ett snäpp högre.
Jag behöver nog lite mer kött på benen och framförallt fler bra bilder innan jag söker dit.
Nästa år kanske. :)

/Peter


11 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar